Complottheorieën zijn van alle tijden en van alle continenten. Ook België ontsnapt niet aan samenzweringstheorieën. In De Namen Uit De Doofpot legt Stef Janssens een aantal onopgeloste criminele dossiers onder de loep. Onder meer om de affaire Dutroux-Nihoul, de Bende van Nijvel, de roze balletten en de moord op Cools passeren de revue..
Volgens Stef Janssens zijn er een aantal gemeenschappelijke namen en andere raakpunten tussen (sommige van) deze dossiers. Als voormalige parlementaire medewerker van de Agalev-fracties in de Kamer en Senaat was hij de bevoorrechte getuige van een aantal parlementaire onderzoekscommissies. In het boek probeert hij de verbanden die hij opmerkte in kaart brengen. Zo beweert Janssens onder meer dat bepaalde leden van parlementaire commissies later minister werden omdat ze op vraag van (toenmalig) prins Albert zijn naam uit bepaalde dossiers hielden. Hoewel Stef Janssens vanuit de juiste bronnen start (parlementaire stukken) gaat hij toch vaak kort door de bocht en -volgens zijn critici- de mist in.
Bibliografie
Bronnen
Janssens, Stef. De Namen Uit De Doofpot. Berchem: EPO, 1998.
Literatuur
Timmerman, Georges. “De missing link tussen de grote affaires.” Recensie van De Namen Uit De Doofpot, door Stef Janssens. De Morgen. 29.10.1999.
Abbeel, Jef. Recensie van De Namen Uit De Doofpot, door Stef Janssens. Https://www.bol.com/nl/p/namen-uit-de-doofpot-de/666836728/?country=BE.
Verhoest, Filip. “Lijst “namen uit doofpot” begint met prins Albert.” Recensie van De Namen Uit De Doofpot, door Stef Janssens. De Standaard. 21.10.1998.